Beroš: Za čitanje nalaza je potrebno nekoliko minuta, a za očitanje puno više

Vijesti 25. kol 202314:29 0 komentara
N1

Hrvatsko društvo radiologa od ministra zdravstva Vilija Beroša zatražilo je u petak da pojasni svoju izjavu da mu “za nekog pacijenta treba dvije minute da očita CT(...)”, istaknuvši da se ona može shvatiti i kao banalizacija uloge radiologa u suvremenoj medicine.

Sada se oglasio i ministar Beroš koji navodi da su mediji pogrešno prenijeli njegove navode. U nastavku u cijelosti prenosimo reakciju ministra zdravstva.

“Tijekom jučerašnje konferencije za medije, nakon sjednice Vlade, jasno sam demantirao napise određenih medija koji očito ne mogu ili ne žele razlikovati značenje glagola očitati i pročitati. Stoga, danas iznova pojašnjavam medijima ključnu razliku. Očitanje nalaza obavlja specijalist radiolog za što je potrebno veći vremenski raspon. Samo čitanje već napisanog nalaza u domeni je drugih specijalista – kliničara, u mom primjeru neurokirurga, za što je potrebno svega nekoliko minuta.

Stoga, molim medije koji su krivo prenijeli moju izjavu te zanemaruju moj jučerašnji demanti, objavu istog sukladno Zakonu o medijima. Posebno smatram nužnim ispravak netočnog navoda kako bi se u potpunosti otklonila banalizacija uloge specijalista radiologije ili bilo kojeg drugog djelatnika u zdravstvenom sustavu”, naveo je ministar Beroš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!