Beusan: Penal k’o kuća!; Strahonja: Nije, sudar je!

Vijesti 13. pro 202221:36 0 komentara
Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon prvog poluvremena polufinalnog dvoboja Argentina vodi 2:0 protiv Hrvatske. Sve je krenulo po krivom kad je Dominik Livaković srušio Alvareza u 33. minuti i skrivio penal. Marijo Strahonja smatra da penal nije trebao biti dosuđen.

“Livaković nije učinio nijednu radnju da sruši igrača. Mogu shvatiti suca Orsata u toj brzini na terenu, no Livaković je učinio sve što vratar treba učiniti, postavio je nogu i došlo je do sudara, ali sudar se ne kažnjava kaznenim udarcem. Ako pogledate usporeno, Livaković ni jednom gestom nije išao na napadača i nije ga udario”, ocijenio je HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Legendarni sudac i nekadašnje ‘Oko sokolovo’ Mateo Beusan za Index je rekao pak da ima suprotno mišljenje.

VEZANA VIJEST

“Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton.

VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudac svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da netko komentira da ovo nije penal.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!