Bivšem ministru Tolušiću određen istražni zatvor

Vijesti 08. srp 202219:13 > 19:36 1 komentar
Dubravka Petric/PIXSELL

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je u petak jednomjesečni pritvor bivšem ministru Tomislavu Tolušiću i njegovom suosumnjičeniku Željku Ferencu zbog sumnje u subvencijske prevare i zlouporabe položaja i ovlasti u dva natječaja u vinskom sektoru.

Kako javlja naša reporterka Jelena Bokun, odluka o zatvoru donesena je zbog opasnosti od utjecaja na 16 svjedoka. Branitelji obojice osumnjičenika najavili su žalbe na odluku suca istrage, doznaje Hina na sudu.

Tolušić i zaposlenik Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Željko Ferenc uhićeni su u četvrtak u Virovitici na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Za što se sumnjiči Tolušića?

Podsjetimo, nakon informacije da je policija u upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru. Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje, izvijestili su na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći identitete uhićenih.

PROČITAJTE JOŠ

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija”. EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.

Policijski istražitelji u kuću bivšeg HDZ-ova ministra Tomislava Tolušića u Virovitici došli su u četvrtak ujutro, neslužbeno zbog poticaja koje je dobio za svoju vinariju otvorenu nakon odlaska s ministarske dužnosti. Tolušić je obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićenja ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare