“Bizarno je da sindikati na dan otpora sjede u Tvornici s predstavnicima vlasti“

Vijesti 30. tra 202312:45 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirao je tradicionalni sindikalni susret "Praznik rada u Tvornici" na kojem su sudjelovali predstavnici sindikata, ali i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti poput Zorana Milanovića. Katarina Peović komentirala je takav razvoj događaja.

“Situacija je iznimno bizarna. Dok se najavljuje val prosvjeda i štrajkova, kad bi uloga reprezentativnih sindikalnih središnjica trebala biti da ujedinjuje radnike, sindikalni predstavnici na dan otpora sjede s predstavnicima izvršne vlasti. Bilo bi primjerenije da bilo koji dan sjede u Tvornici nego na onaj dan koji treba biti posvećen radničkoj borbi “, kazala je Peović.

Smatra da bi sindikati mogli na jedan dan okupiti velik broj ljudi na hrvatskim ulicama, baš kao što je to slučaj i u Francuskoj. Napominje da imamo ogromnu kritičnu masu i da svaki dan netko novi traži štrajk. No, kaže, potrebno je da ih netko pozove.

Smatra da je činjenica što radnika nema više na ulicama poglavito na leđima samih sindikalnih središnjica koje pristaju  na anesteziranje radnika, poglavito jer se pogoduje njihovim reprezentativnim sindikatima.

“Velike sindikalne središnjice pristale su da se mali sindikati ugase. A upravo ti mali sindikati su najborbeniji i staju uz radnike“, poručila je Peović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!