Bolnički liječnici odgovorili Berošu: “Naš prijatelj Vili i njegova empatija”

Vijesti 17. srp 202219:403 komentara
Izvor: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika reagirala je objavom na društvenim mrežama na današnje izjave ministra zudravstva Vilija Beroša koji je među ostalim rekao da ga iznenađuju "reakcije liječničkih udruga i sindikata, posebno izostankom empatije i razumijevanja za položaj ostalih kolegica i kolega s kojima svakodnevno dijele skrb za pacijente".

Ministar zdravstva Vili Beroš reagirao je u nedjelju na prozivke liječničke komore i sindikata zbog Uredbe o koeficijentima, poručivši kako su za mandata ove Vlade povećana primanja u zdravstvu za više od 40 posto, a liječnici, kao ni do sada, nisu izvan Vladina fokusa.

VEZANA VIJEST

Međutim, Hrvatska udruga bolničkih liječnika odlučila se oglasiti na Facebooku i postaviti mu nekoliko protupitanja. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Naš prijatelj Vili i njegova empatija

Je li istina ministre da je u svibnju 2021. g. na sjednici Nacionalnog povjerenstva kojim je predsjedao državni tajnik Plazonić zaključeno da se koeficijenti specijalista/užih specijalista izjednače jer rade iste poslove jednake složenosti?

Je li istina da zaključak niste prezentirali na Vladi RH?

Je li istina da je Zakon o radno-pravnim odnosima liječnika samo mrtvo slovo na papiru?

Nije li istina da ste medicinskim sestrama odavno trebali priznati VSS i dati veće koeficijente?

Je li istina da mutite vodu prozivajući liječnike za manjak empatije prema medicinskim sestrama, samo da se u toj mutnoj vodi jasno ne vidi nečinjenje, nepostojanje stručnog upravljanja sustavom, nedostatak vizije i hrabrosti donošenja odluka?

Ne trudite se odgovarati, svi znaju odgovor, uključujući i Vas i Vašeg šefa.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar