Bomba iz USKOK-a: Ključni akter afere Rimac teško optužio ministra Ćorića

Vijesti 15. velj 202214:08 > 18:08 13 komentara
Tomislav Ćorić
N1 / Nataša Božić

Jedan od osumnjičenika u aferi Vjetroelektrane, Domagoj Validžić, u svom iskazu u USKOK-u krajem prošle godine teško je optužio ministra Tomislava Ćorića, doznaje Telegram.

Bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike osumnjičen je da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a sada je, doznaje Telegram, istražiteljima rekao da je to od njega tražio ministar Ćorić.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje je tada vodio Ćorić, izdalo je pozitivno mišljenje za vjetropark iako, sumnja USKOK, investitori nisu zadovoljili formalne uvjete.

vezana vijest

Nakon što je Validžić ustvrdio kako je u aferu Vjetroelektrane upleten ministar Ćorić, istražitelji su mu postavili niz dodatnih, konkretnih pitanja. Detaljno je prepričao kako ga je, tvrdi, ministar pozvao u ured i tražio od njega da udovolji zahtjevima investitora, piše Telegram.

Podsjetimo, Validžića je Vlada smijenila nakon što je lani u travnju obuhvaćen ovom istragom.

Ove navode komentirao je i sam ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

“Rješenje Ministarstva zaštite okoliša u to vrijeme potvrdio je Upravni sud i Visoki upravni sud. Ono što bih htio istaknuti je činjenica da je mišljenje koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo u mjesecu listopadu 2019. godine izradila Uprava za energetiku na čiji rad nisam ni na koji način utjecao”, rekao je Ćorić.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare