Borić o reformi pravosuđa: Osuđeni kriminalac rješava nam stvari u pravosuđu

Vijesti 30. ožu 202117:37 > 18:27 0 komentara
Rada Borić
N1

Saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka i potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić gostovala je u Newsroomu gdje je komentirala izbor predsjednika Vrhovnog suda, a osvrnula se i na posljednje nastupe premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

Komentirajući izbor predsjednika odnosno predsjednice Vrhovnog suda, Radić smatra da je “najveća šteta učinjena kandidatkinji Đurđević“.

“Bojim se da neće imati dovoljno ruku u Saboru, čuli ste i kolegu Grmoju, da će procjenjivati prema nekim njenim drugim odluka, iako se bojim da griješi vezano uz lex Perković i njezinu ulogu. Ona je doista bila protiv toga”, kazala je Borić.

VEZANA VIJEST

Smatra da se u cijeloj raspravi oko izbora čelne osobe za Vrhovni sud izgubio fokus, a fokus je trebao biti na tome da neovisna osoba odlučuje na tako visokom mjestu.

“Vrlo dobro znamo da to ne odgovara HDZ-u. Premijer je rekao “no passaran”, ona neće proći što je izuzetno krivo jer mi se čini da se ne može dogoditi da se oktroira apsolutno sve u državi onako kako to želi HDZ”, pojasnila je Borić.

“Vidjeli smo da nam osuđeni kriminalac rješava stvari u pravosuđu, pitanje je želimo li konačno govoriti o tome je li nam potreba reforma pravosuđa ili ne”, dodala je.

‘Milanović je rekao da će biti predsjednik sa stilom’

Borić se osvrnula i na izjave predsjednika Zorana Milanovića i njegovu retoriku.

VEZANA VIJEST

“Sjećate da je sam predsjednik govorio da će biti predsjednik sa stilom, pa postoje različiti stilovi. To zasigurno nije moj stil. Bit će da on ima podržavatelje takvog stila. Međutim, ne milim da je išta bolji diskurs Plenkovića, koji će u rukavicama govoriti stvari dok te ne izmori stvarima koje su dosadnjikave. Jednako tako, on govori o ljudima kao talogu tako da ne znam što je gore u ovom slučaju. Čini se da smo možda navikli na govor predsjednika”, smatra Borić.

Osvrnula se i na izjave Vladimira Šeksa koji se zalaže za opoziv predsjednika Milanovića.

“Posve je besmisleno da Šeks traži opoziv zato što netko govori drugačije u javnosti i drugačije piše na Facebooku, pa to bi graničilo s cenzurom ako bi to bio ključ za traženje opoziva. Mislim da je opasnije to da HDZ drži u Hrvatskoj apsolutno sve čvrsto u svojim rukama”, tvrdi Borić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!