Boris Milošević: Očekujemo da u studenom kreće masovna gradnja zamjenskih kuća

Vijesti 13. ruj 202112:53 > 13:28 0 komentara
N1

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević govorio je danas o obnovi oštećenih kuća nakon potresa na Baniji.

Milošević kaže da se obnova nastoji ubrzati.

“Radi se na kućama koje se mogu relativno brzo obnoviti. Mi ih imamo preko četiri stotine, ali one se neobnovljene ne mogu koristiti za vrijeme sezone grijanja. One bi u sezoni zime i sezoni grijanja praktički bile neupotrebljive, jer su se ljudi navikli grijati na drva i imaju peći na drva. Prioritet je što više tih kuća dovršiti do početka sezone grijanja”, kaže Milošević.

Istaknuo je da je plan 1. studenog početi izgradnju zamjenskih kuća.

“Za sve one koji se nalaze u kontejnerima koji su neuvjetni i za koje nije preporučljivo da građani u njima ostaju preko zime, u suradnji s lokalnom upravom, ponudit ćemo im bolji alternativni smještaj kako bi prezimili i dočekali obnovu”, rekao je.

Nije htio spekulirati o broju koliko je onih koji imaju neadekvatan smještaj.

“Mi smo zatražili te podatke od lokalne uprave, očekujemo ovaj tjedan podatke koje ćemo sortirati, vidjet ćemo koji su prioriteti. Sukladno tome ćemo postupati”, ističe.

Na pitanje kako to da se 1. studenog kreće s izgradnjom kuća jer to nije uobičajeno vrijeme kad se grade kuće, Milošević je rekao da u obzir uzimaju specifičnost terena i potreba.

“Plan je takav. Raspisan je javni poziv koji će biti gotov negdje početkom listopada. Bit će nekoliko modela. Mi očekujemo da će se građani dosta odlučivati upravo za modele montažnih kuća koje se relativno brzo mogu izgraditi i da ćemo s tim krenuti u masovnu izgradnju zamjenskih kuća”, rekao je Milošević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!