Bošnjaković o potezu oporbe: Ono sinoć nije bio u redu nastup

Vijesti 15. lis 202112:22 > 12:232 komentara
Izvor: N1

Bivši ministar pravosuđa i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Dražen Bošnjaković komentirao je sjednicu Odbora za medije koja nije dobro provedena kao i izbor novog ravnatelja HRT-a.

“Kad će biti nova sjednica, ne znam, a mi smo na Odboru proveli dobru raspravu, pogledali smo snimak sjednice od 12. 10. i one od 13. 10., napravili smo pauzu gdje smo zatražili pisanu dokumentaciju. Sjednica od 12-og bila je organizirana tako da su bila dva deponirana glasa ljudi koji nisu bili na sjednici. Zato je bio upućen prigovor pa je sjednica održana idući dan. Kad se sjednica zaključi, ne može se idući dan sazivati nova pa smo smatrali da su to propusti i zauzeli smo stajalište da te dvije sjednice nisu u redu. Odbor će sazvati novu sjednicu”, rekao je Dražen Bošnjaković.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje kad će se provesti ponovna rasprava o HRT-u, rekao je: “Ne znam. To nije stvar Odbora za Ustav. Predsjednik Sabora može reći kakav će biti dnevni red. Ono što je bilo sinoć, mislim da se ne treba ponavljati niti mislim da je to u redu nastup. Sve se može demokratski, nije način zauzeti govornicu i protestirati kako je bilo, smatramo da to ne treba.”

Na glasine da je Robert Šveb kandidat ministrice kulture, odgovara: “On je kandidat u proceduri koja je određena zakonom. Jednako je vrijedan kao i drugi, obavljeni su svi razgovori i nakon što se analiziraju činjenice, odlučit će se.”

Za izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je tajming presude Vrhovnog suda HDZ-u neobičan, kao da ih je netko ucjenjivao, kaže da oni određuju tajming te da se očito poklopilo s izborom novog predsjednika tog suda.

“Tajming nije najsretniji, ali pitajte njih kako su to odredili”, rekao je Bošnjaković.

Dodao je da HDZ poštuje odluke sudova i da će ispuniti svoju obavezu. Prosvjed pred stanom ministra zdravstva Vilija Beroša najoštrije je osudio rekavši da nije način ugrožavati nečiji privatni ambijent.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar