Bošnjaković: Zlata Đurđević pristala je biti pijun, to loše govori o njoj

Vijesti 24. ožu 202108:03 > 08:051 komentar
Izvor: N1

Ustavni sud je donio odluku da Zakon o sudovima nije protuustavan. O tome što to znači za razvoj situacije oko izbora predsjednika Vrhovnog suda u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija govorili su saborski zastupnici Arsen Bauk iz SDP-a i Dražen Bošnjaković iz HDZ-a

Bauk je rekao kako je u ovom sazivu Ustavnog suda u već nekoliko odluka došlo do izdvojenih mišljenja u pravilu iste skupine sudaca koja upozorava da vlast radi što hoće, a da Ustavni sud tome nije barijera. Dodao je kako je ova odluka bila očekivana, “kao što je bilo očekivano da će Zoran Mamić otići u BiH”. Bošnjaković je također rekao da je donesena odluka očekivana.

VEZANE VIJESTI

“Cijela se rasprava u javnom prostoru svela treba li poštivati zakon ili ne treba. Velika je mudrost reći da zakon treba poštivati dok je na snazi”, rekao je Bošnjaković, na što je Bauk rekao da to nije bila tema, nego je li zakon ustavan, no Bošnjaković se nije složio.

Bauk je rekao da će DSV raspisati novi javni poziv na koji će se javljati kandidati za predsjednika Vrhovnog suda, među kojima pretpostavlja da će biti Zlata Đurđević i da će ona biti prijedlog predsjednika Zorana Milanovića. “I onda ćemo konačno, nakon određenog broja mjeseci, saznati kakav je stav HDZ-a o tom prijedlogu”, dodao je, prenosi HRT.

“Čut ćete stav HDZ-a kad taj kandidat dostavi program rada, kad mi budemo vidjeli što on planira u pravosuđu, kakve inicijative i tako, ali moram priznati u ovoj fazi zaista da mi vrlo negativno djeluje to da je jedna profesorica, voditeljica katedre na Pravnom fakultetu, pristala biti u cijeloj ovoj igri jedan pijun, pristala biti kandidat mimo zakona, i to po meni vrlo loše govori o njoj”, rekao je Bošnjaković.

“Čut ćemo stav HDZ-a, sad smo čuli valjda trailer koji ide kao najava”, reagirao je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar