Boysima Grci nisu dali odvjetnika, a ozlijeđenima ni liječničku pomoć?

Vijesti 10. kol 202311:49 2 komentara
Yiannis Panagopoulos / EUROKINISSI / PIXSELL, Ilustracija

Grčka policija istražuje ubojstvo navijača AEK-a nakon okršaja huligana, u kojem su sudjelovali i navijači Dinama. No, čini se da pritom krše osnovna ljudska prava privedenima.

Kako doznaje Večernji list, ozlijeđenima navijačima iz Hrvatske nije pružena nikakva medicinska pomoć nego su i dalje u policijskoj stanici. Policija im navodno ne želi evidentirati ozljede jer bi se doznalo tko je koristio noževe, odnosno, tko nije.

Više od stotinu navijača privedeno je nakon okršaja Bad Blue Boysa i navijača AEK-a, većinom se radi o osobama koje imaju hrvatsko državljanstvo. Pritom je sedam Boysa izbodeno te se nalazi u policijskoj stanici. Najmanje dvojica ozlijeđeno je signalnom raketom.

Doznaje se i da od strane BBB-a nitko nije koristio nož ni ikakve oštre predmete. Također, hrvatski konzulat navodno se ne javlja na pozive uhićenih, a tri dana ih nitko nije posjetio u zatvoru.

Odvjetnike nemaju iako se tvrdilo s grčke strane da im je dodijeljen po službenoj dužnosti. Na ročišta ih se izvodi bez njega, ali i bez prevoditelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare