Božić Aladroviću: Ministre, za koga je Hrvatska fenomenalno mjesto za život?

N1 Komentar 03. lis 202110:48 > 11:44 9 komentara
nataša božić
N1

Donosimo jutarnji komentar naše Nataše Božić.

Hrvatska je fenomenalno mjesto za život, izjavio je prije tri dana za HRT ministar socijalne politike 36-godišnji Josip Aladrović.

U Puli je prije dva dana umrlo dijete od 15 godina, vrlo izgledno zbog zanemarivanja roditlelja koji ga unatoč bolesti i očiglednom propadanju nisu odveli k liječeniku.

Za to dijete, kao i stotine u sličnoj situaciji koji čekaju izdvajanje iz neadekvatnih obitelji jer država nema mjesta za njihov smještaj – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za osobe s inavliditetom koje godinama čekaju zakonsko rješenje o osobnom asistentu – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za obitelji koje imaju djecu s teškoćama u razvoju i na previše se punktova bore protiv sustava umjesto da dobiju njegovu pomoć – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za naše bake i djedove koji godinama čekaju mjesto u prenatrpanim domovima za starije, a kad ga nađu mogu biti sretni ako u njemu ne izgore – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

U razrušenim stanovima po Zagrebu koji će prije dočekati Godoa nego li obnovu – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Na Baniji ovoga hladnoga jutra kao i za nadolazećih jesenskih i zimskih mrazova – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za koga? Bilo bilo bi moje jedino pitanje Aladroviću. Za koga je to Hrvatska fenomenalno mjesto za život? Voljela bih čuti taj odgovor ministra socijalne politike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare