Božinović: Milanović laže, Turudić nije dobio blindirano vozilo

Vijesti 26. ožu 202412:47 1 komentar
Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u utorak tijekom obilaska državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske kako ondje, zahvaljujući radu hrvatske policije nema napetosti i pucnjave, a što bi, kako je istaknuo, neki htjeli.

“Onima koji stvaraju paniku i žele prestrašiti ljude, ali i cijeloj hrvatskoj javnosti, poruka je da je Hrvatska sigurna, bila je i bit će, a jamac toga je rad hrvatske policije”, rekao je.

Božinović je nakon prezentacije nadzora državne granice i plovidbom rijekom Savom kazao da na području PU brodsko-posavske nema napetosti niti pucnjave, a što bi, kako je istaknuo, neki htjeli.

“Možda bi kroz te svoje poruke, koje ne odgovaraju stvarnosti, htjeli žice, možda bi htjeli ne znam ja što. Drugi bi htjeli da sve puštamo pa onda vjerojatno ovdje ne bi bilo policije nego bi bile ne samo prirodne rijeke, već i rijeke migranata”, dodao je.

Govoreći o rezultatima nadzora državne granice, Božinović je naglasio da vode jednu zdravorazumsku politiku koja daje rezultate, naglasivši da će tako i nastaviti.

Nadodao je i da je njegov današnji obilazak državne granice i posjet policajcima PU brodsko-posavske dio planiranih aktivnosti. Pritom se osvrnuo i na ranije izjave Predsjednika RH Zorana Milanovića o potrebi čuvanja hrvatskih granica jer, kako je ustvrdio, današnji migranti dolaze kako bi uzimali socijalnu pomoć.

“Što se tiče ovih obilazaka, u ovom kontekstu dobro dođu zbog toga što vidimo da i od obično dobro informirano gospodina, ali nekih političkih opcija ovih dana se želi poslati poruka da je hrvatska granica propusna, da se ne radi dobar posao, što je, složit ćete se u prvom redu uvreda ovim profesionalcima koji 24 sata štite Hrvatsku granicu i zbog čijeg rada je Hrvatska danas prepoznata kao jedna od najsigurnijih zemalja, ali to je njima na dušu”, kazao je.

“Apsolutna laž”

Božinović se dotaknuo i istrage oko propucavanja automobila glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i Milanovićeve izjave da se to dogodilo prije mjesec dana.

“Ta Milanovićeva izjava je na tragu nekih njegovih ranijih izjava o tome da on zna kako teku policijski izvidi. Ja, primjerice, to ne znam. O vjerodostojnosti njegovih izjava najbolje govori činjenica da je jučer kazao da je Turudiću dodijeljeno blindirano policijsko vozilo što je apsolutna laž”, rekao je.

Upitan ima li nekih novih detalja u istrazi oko propucavanja Turudićevog automobila, ministar je odgovorio kako ne zna za nikakve nove detalje te da su u tijeku izvidi, ponovivši kako on ne zna niti može znati što policija radi s državnim odvjetništvom.

Potvrdivši da je Turudić dobio policijsku zaštitu, Božinović je ponovio kako se ne radi o blindiranom vozilu “kako javnost obavještava obično informirani gospodin”, rekao je.

Na pitanje je li Turudićev automobil propucan prije mjesec dana kako tvrdi Milanović, ministar je ponovio da o tome nema saznanja i poručio novinarima da o tome pitaju predsjednika RH.

Božinović je osvrnuo i na subotnje ubojstvo pomorca u Šibeniku, kazavši da je policija uhitila i prijavila počinitelje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare