Božinović o ubojstvu u Zagrebu: Policija je uhitila dvije osobe

Vijesti 23. tra 202312:48 0 komentara
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je ubojstvo 41-godišnjeg Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz.

“Ono što je osnovno, a čuli ste priopćenje policijske uprave Zagrebačke, da je policija reagirala promptno, da je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom i sad je u tijeku kriminalistička istraga koja će rezultirati epilogom i onda će vam se sve u detalje reći”, rekao je Božinović naglašavajući da više od toga on ne može reći.

Naglasio je da je policija učinkovita i da je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dobro rekao da efikasnost policije nikad nije bila veća.

“U ovom trenutnku možemo zaključiti da se ne radi o unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca koji su involvirani, vjerojatno se prije dogodila neka svađa, situacijski delikt. Prema tome, kriminala ima, ali kriminal se efikasno rješava u Hrvatskoj”, naglasio je Božinović.

Rekao je da se zna pod kojim uvjetima se može nositi oružje i da je sve predmet istrage. Nije htio komentirati nazočnost pripoadnika MUP-a u lokalu u kojem je počinjeno ubojstvo.

Podsjetimo, Tomislav Sabljo je ubijen hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4.40 u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba, a mediji navode da je u njega pucao redar noćnog kluba.

Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!