Božinović: Razbili smo zločinačku organizaciju u Splitu, krijumčarili su drogu iz Južne Amerike

Vijesti 11. lis 202310:39 0 komentara
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na veliku policijsku akciju u Splitu, gdje je zaplijenjeno oko dvije tone droge te uhićeno 19 osoba, svi pripadnici zločinačke organizacije.

“Radi se o jednoj od akcija u nizu hrvatske policije, u razbijanju zločinačkih organizacija, kojih smo razbili oko 150 tijekom mandata. Većina ih se veže uz krijumčarenje droga, kao i ova jutrošnja. Radimo to u suradnji s kolegama iz inozemstva, u ovom slučaju Njemačke. Riječ je o krijumčarenju droge iz Južne Amerike”, izjavio je Božinović i dodao:

“Zaplijenjeno je nešto manje od tone kokaina, isto tako marihuane i oko stotinu kilograma hašiša.” Na kraju je pohvalio hrvatsku policiju i sve uključene u borbu protiv ove vrste kriminala.

“Prema brojkama, hrvatska policija je među najefikasnija i preuzima vodeću ulogu u borbi protiv krijumčarenja droga na ovim prostorima”, naglasio je ministar.

Oglasio se i USKOK

I USKOK je malo prije potvrdio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje su rezultat kriminalističkog istraživanja što ga provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om i Generalnim državnim odvjetništvom Frankfurt na Majni iz Savezne Republike Njemačke.

“Provodimo ih na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na 19 hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinili kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga”, potvrđuju iz USKOK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!