Velika akcija policije u Splitu: Razbijena zločinačka organizacija, pronađene tone droge

Vijesti 11. lis 202310:19 0 komentara
N1 / Ilustracija

Više osoba jutros je uhićeno u velikoj akciji policije na području Splita i Kaštela, a navodno se radi o pripadnicima zločinačkog udruženja od najmanje 19 članova koji se bave krijumčarenjem droge, potvrđeno je za N1.

Lokalna policija akciju provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Neki od osumnjičenih od ranije su već u istražnom zatvoru, a apostrofirani su kao akteri na lokalnoj narko sceni. I svi su oni od ranije povezivani s preprodajom velikih količina razne droge, a u borbi za prevlast na narko tržištu brutalno su se obračunavali.

Policija je provodila višemjesečnu akciju praćenja članova organizacije, a navodno je vrh same organizacije u zatvoru zbog pokušaja ubojstva jednog mladića, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija. Navodno je riječ o više tona droge poput marihuane i kokaina.

Također, jedan od usumnjičenih uhićen je na temelju europskog istražnog naloga kojega je izdala Njemačka. Uhićenja su rezultat višemjesečne akcije koja je uključivala i razbijanje telefonskih razgovora članova kriminalne organizacije vođenih preko kriptiranih aplikacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!