Brentin: Palestinske zastave bile su najpolitičkiji simbol na ovom prvenstvu

Vijesti 07. pro 202219:49 0 komentara
N1

Dario Brentin sa Sveučilišta primjenjenih znanosti u Beču gostovao je u Newsroomu te je govorio o politici iza Svjetskog prvenstva u nogometu koje se održava u Katru.

Politolog kaže kako je i ranije bilo ispolitiziranih prvenstava u nogometu, međutim naglašava kako je ovo u posljednjih dva desetljeća sigurno jedno od najispolitiziranijih. Smatra kako je Katar htio iskoristiti ovaj sportski događaj kako bi se bolje postavio na karti svijeta kako mu se ne bi ponovila situacija iz 2017. godine kad su druge Zaljevske zemlje blokirale tu zemlju.

Dodao je i da je sam Gianni Infantino govorio kako nitko ne treba politizirati svjetski događaj, ali da ga je i sam ispolitizirao u svom govoru na otvorenu. Također smatra da je dojam kod mnogih, da se unatoč mnogim promjenama u Fifi, ponavlja dobe Seppa Blattera.

VEZANA VIJEST

Komentirao je i potporu Palestincima i njihovoj borbi protiv Izraela, ali i uklanjanje Iranskih zastava sa stadipona pogotovo u duhu trenutnih događaja u Iranu.

“Potpora Palestincima i isticanje palestinskih zastava bili su najpolitičkiji simbol na ovom prvenstvu”, kaže Brentin i dodaje kako ne vjeruje da će se po tom pitanju sigurno poslije prvenstva neće previše govoriti.

Komentirao je i utakmicu Srbije sa Švicarskom te napetosti između srbijanskog i kosovskog nogometnog saveza te naglasio kako je teško te političke poruke prenijeti međunarodnim medijima.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!