Britanska kraljica ugostila Joea Bidena i druge čelnike G7

Vijesti 11. lip 202122:31 > 22:31 0 komentara
JACK HILL / POOL / AFP

Britanska kraljica Elizabeth susrela se u petak s američkim predsjednikom Joeom Bidenom pod kupolom najveće svjetske kišne sume u zatvorenome, gdje je priredila prijem za čelnike najrazvijenijih zemalja svijeta okupljene na trodnevnom samitu skupine G7.

Devedesetpetogodišnjoj kraljici priključili su se ostali viši članovi kraljevske obitelji, njezin sin i nasljednik princ Charles sa suprugom Camillom te unuk princ William sa suprugom Kate.

Bio je to njihov prvi javni događaj od pokopa u travnju princa Philipa, kraljičina supruga više od 70 godina.

Na prijemu, održanome u Projektu Eden, čija je upečatjiva konstrukcija u obliku balona Biomes dom tisućama biljnih vrsta, kraljica se prvi put susrela s Bidenom kao američkim predsjednikom. On je 13. američki čelnik s kojim se susrela tijekom svoje rekordne 69-godišnje vladavine.

“Joe i ja se radujemo susretu s kraljicom. To je onaj uzbudljivi dio naše posjete”, rekla je Bidenova supruga Jill koja je također bila na prijemu u Edenu.

S Elizabetom bi se ponovno trebali susresti na čaju u dvorcu Windsor nakon završetka samita u nedjelju.

Nakon fotografiranja s kraljicom, princ Charles je čelnicima G7 govorio o svojoj Inicijativi održivih tržišta, kojoj je cilj uključiti privatnike i investitore u vladine mjere za zaštitu klime.

“Borba protiv ove užasne pandemije savršeno je jasan primjer kako se globalna zajednica može nositi s krizom kada se udruže politička volja s genijalnošću poduzetnika i aktiviranom javnošću”, rekao je princ.

“Dame i gospodo, radimo to zbog pandemije. Dopustite mi da kažem da to isto moramo učiniti radi planeta”, dodao je Charles (72) koji je veliki dio života posvetio zaštiti okoliša.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Tagovi

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!