Bujas: Sljedeće godine ćemo morati biti mudriji kod određivanja cijena u turizmu…

Vijesti 06. ruj 202313:39 2 komentara

Predsjednik Udruge Glas poduzetnike (UGP) Hrvoje Bujas u N1 Studiju uživo govorio je o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, neradnoj nedjelji i ekstraprofitu.

“Mi smo društvo diskriminatornih poreznih ekonomskih politika; to odgovara samo političarima, a kao društvo nazadujemo”, istaknuo je Bujas.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je kritizirao one koji neopravdano dižu cijene.

“Volio bih da oni koji pričaju o pumpanju cijena otvore svoj restoran, hotel, trgovački objekt, ma bilo što pa da vidimo kakvu će oni cijenu stvoriti na tržištu”, rekao je.

Dodao je da se država treba maknuti poduzetnicima s grbače i smanjiti porezna davanja. Osvrnuo se i na turističku sezonu.

“Sad nas i Grčka stiže, i sljedeće godine ćemo i mi morati biti mudriji kod određivanja cijena u turizmu, ne samo zbog Grčke nego svih konkurentskih zemalja na Mediteranu”, rekao je Bujas.

Šef UGP-a se osvrnuo i na neradnu nedjelju, navodeći da će ta odluka pasti na Ustavnom sudu. Na izjave da ni u nekim drugim državama, poput Njemačke, trgovine ne rade nedjeljom, Bujas odgovara: “Naša konkukrencija u kontekstu turizma – Grčka, Italija, Španjolska, Portugal – rade nedjeljom i idemo se komparirati s njima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare