Miro Bulj: Schengen je pao

Vijesti 12. ožu 202414:10 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) opetovao je u utorak kako preko hrvatske državne granice ilegalni migranti ulaze kako žele i naveo kako su ga "prije neki dan“ zvali mještani Čitluka kod Sinja da "velik broj migranata prolazi tim područjem dan i noć“.

Otišao sam u noćnim satima, ljudi se ne osjećaju sigurno, rekao je zastupnik u slobodnom govoru i zauzeo se da se u budućem periodu zaštiti državna granica, jer Schengen ne postoji, “pao je“.

Ocijenio je i kako je euro uveden u najgorem trenutku, da je inflacija dovela do toga da ono što je bilo 100 kuna, sad je 500, preračunato u eure.

Damir Bajs (Fokus) zapitao je zašto HDZ na ovu sjednicu Sabora “gura“ imenovanje Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom, očito misleći na najavu da će Turudić u srijedu svečano prisegnuti.

Ministar Malenica kaže da se tu radi o tehnikalijama, no glavni državni odvjetnik bez tog imenovanja ne može postati glavni državni odvjetnik, kazao je Bajs, podsjetivši da Turudić treba naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek kojoj mandat istječe koncem svibnja.

“Zašto HDZ to gura na ovu sjednicu, novi Sabor bi donio takvu odluku, jer za to ima vremena“, kazao je Bajs, držeći da HDZ očito sumnja hoće li će imati većinu u novom sazivu i hoće li onda Turudić uopće postati glavni državni odvjetnik.

“Ili HDZ sumnja u rezultate izbora ili možda ima neku drugu namjeru“, ustrajao je zastupnik kojem je predsjedavajući akademik Željko Reiner odgovorio da će Sabor u srijedu raspravljati o imenovanju pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a ne o imenovanju Turudića.

Ružica Vukovac (PH) upozorila je da se hrvatska poljoprivredna i prehrambena industrija sve se teže nose s uvozom. Vrijednost uvoza hrane i živih životinja lani je dosegnula 4,6 milijardi eura što je 53,3 posto više od vrijednosti u 2020., a prihodi OPG od prodaje vlastitih proizvoda lani su pali 20 posto, navela je zastupnica pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku.

Stjepan Kovač (HSS/RF) pozvao je nadležne institucije da ispitaju radnje koje gradonačelnice Čakovca Ljerka Cividini poduzima protiv građana Čakovca.

“Radi se o falsificiranju dokumentacije kojom je Čakovec stekao vlasništvo nad privatnom imovinom građana, te o obmanjivanju gradskih vijećnika Čakovca kojima će se sutra dati na izglasavanje nova evidencija komunalne infrastrukture Čakovca gdje je zavedena čestica koja je prethodno oteta privatnim vlasnicima putem falsificiranog prijavnog lista kojeg je potpisala Cividini te je dokument dan na upis u katastar i zemljišne knjige“, izjavio je Kovač.

Objasnio je kako se radi o čestici Trga Republike kod kojega je na taj način izbrisano suvlasništvo privatnih vlasnika i izvršena otimačina privatne imovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!