Vesna Škulić zastupnici Lukačić: “Ljubice, bi li i naše mame poslala na burzu?”

Patrik Macek/PIXSELL

Udruge roditelja njegovatelja zgrožene su izjavom Ljubice Lukačić, HDZ-ove saborske zastupnice u više mandata, a udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Sjena zatražila je u petak ispriku zastupnice zbog "njezinih diskriminirajućih izjava i stavova vezanih za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom".

Lukačić je, naime, ranije danas nerealnom nazvala mogućnost da roditelji njegovatelji, uz status koji ostvaruju, ostvare i status osobnog asistenta za dijete te je rekla da “osobni asistent mora biti dostupan onim osobama s invaliditetom ili djeci s teškoćama u razvoju koji se mogu uključiti u zajednicu”.

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom, trebala bi znati da svaka osoba s invaliditetom pa i djeca s teškoćama u razvoju trebaju imati ista prava i mogućnosti uključivanja u zajednicu kao i bilo koji drugi građanin ove države, poručuju iz udruge Sjene.

Bar bi, kažu, ona zbog vlastitog iskustva života s invaliditetom i ograničenja koja takav život nosi trebala biti predvodnik i zagovaratelj prava osoba s invaliditetom u RH.

Lukačić zaboravlja da ako je njoj dobro, to ne znači da je dobro i drugima. Vjerujemo da je svojim izjavama dokazala kako nema potrebno znanje i iskustvo zbog kojega sjedi u prvim redovima Sabora i radi na štetu pravima osoba s invaliditetom, zaključuje se u priopćenju.

“Zar su ove majke lišene emocija?”

Posebno potresna reakcije je ona Vesne Škulić koja je s Ljubicom Lukačić dijelila saborske klupe, ali su bile i susjede u mlađim danima.

“Bi li i svoju i moju majku poslala na burzu i tržište rada”, pitala je u svom statusu na Facebooku Škulić zastupnicu HDZ-a. Njezin status prenosimo u cijelosti:

“E, moja Ljubice… Sjećaš se svoje pokojne mame, drage bake Štefice, da li bi bila i nju slala na burzu da se psihički i fizički rastereti? I moju mamu? Žene koje su cijeli život podredile našim životima, boreći se za nas i naša prava.

Žene koje su se bojale i boje umrijeti jer nisu znale što će biti s nama nakon njihove smrti, strepeći za naš život.

Zar misliš da su ove majke koje se također bore za svoju djecu kao i moja i tvoja mama, u duhu vremena u kojem žive, lišene emocija?

Ljubice, ako tako i misliš ili ako je to tvoj stav ili stav politike koju zastupaš, molim te da s puno više obzira poštuješ osjećaje roditelja koji su dvadesetičetirisata u “dežurstvu” i mole Boga da takvo dežurstvo potraje što dulje, ali da imaju i podršku socijalno osjetljive politike koje bi i odgovorni političari trebali poticati, posebno ti.

Od tebe se očekuje razumijevanje a ne političko kalkuliranje!!!

Ti i ja smo imale sreće, bez obzira na okolnosti koje su nas pratile. Preuzimajući svoje funkcije preuzele smo i odgovornost biti u službi osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, roditelja…

Ako si zaboravila na koji način i kako si se probijala do ove pozicije vrlo rado ću te podsjetiti. Ništa tebi i meni nije bilo teže nego i sadašnjim generacijama i djece i roditelja i osoba s invaliditetom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare