Butković ponovno odgovorio na optužbe: “Isprike nema, glavno da se bacilo blato na Olega”

Vijesti 05. tra 202419:31 0 komentara
N1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovno je opovrgnuo optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića o poslovanju njegova brata s državnim tvrtkama, ustvrdivši kako je moguće da se radi o predizbornim taktikama političkih protivnika: "Ankete koje protivnici imaju su takve naravi da vide da u 8. izbornoj jedinici, gdje HDZ inače nije bio toliko jak, ne idu njima u prilog. Ako ovdje ne naprave razliku, a neće, oni je ne mogu napraviti nigdje u Hrvatskoj i gube izbore", kazao je.

“U ljubavi i u ratu kažu da je sve dozvoljeno. Ja se s time ne slažem”, naglasio je Butković.

“Međutim, kad vidimo da predsjednik u izbornoj kampanji krši Ustav, onda je činjenica da se nalazimo u ratu u kojem se ne biraju sredstva”, nastavio je.

Butković je kazao da, iako su se tvrdnje predsjednika Milanovića pokazale neistinitima, još uvijek nije dobio ispriku: “Isprike nema, glavno da se bacilo blato na Olega”, izjavio je, a zatim pojasnio: “Resor koji vodim je prošao bez afera pa se išlo na moju obitelj. Nakon što se to pokazalo neistinom, išlo se na mog brata, s tvrdnjama da sam ja pogodovao u prodaji nekakve parcele koja je pomorsko dobro, što nema veze s pameću. Pokazalo se da tu nema mog utjecaja, a sad se krenulo s fabriciranjem i konstruiranjem poruka.

Govore da sam utjecao na zapošljavanje mladog inženjera u jednoj privatnoj tvrtki i da sam njemu pogodovao. Kako bi ja mogao utjecati na privatnu tvrtku? Ne znam, ali ako ste vidjeli očitovanja te tvrtke, sami su pojasnili stvar. Ja komuniciram s mnogim ljudima, ali uvijek sam bio svjestan toga da u poslu kojeg obavljam ne mogu kršiti zakonske procedure i utjecati na stvari koje su izvan mog dosega. Nije mi jasno kako bi mogao utjecati na privatnu tvrtku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!