Butković uoči HDZ-ove sjednice o mjerama pomoći: “Idemo široko i sveobuhvatno”

Vijesti 05. ruj 202216:52 1 komentar
N1

Članovi HDZ-a uoči sjednice šireg Predsjedništva te stranke suzdržano su komentirali paket mjera za ublažavanje udara energetske krize o kojemu bi se danas trebalo razgovarati.

Ministar Oleg Butković kazao je da su mjere su spremne te da se trenutno finiširaju.

“Idemo široko i sveobuhvatno. Uključuju sve onima kojima je potrebna pomoć i kojima treba olakšati da svladaju ovu energetsku krizu”, kazao je Butković potvrdivši time da će paketom biti obuhvaćeni i građani i poduzetnici.

VEZANA VIJEST

Nije želio otkrili ukupnu vrijednost tih mjera, baš kao niti njegov stranački kolega i potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Završavaju se u vladi, vjerujem da će biti kvalitetne, sveobuhvatne i održive. Vjerujem da ćemo naći mjeru kome i kako pomoći”, poručio je Jandroković.

Na pitanje znači li to da iz paketa ispadaju veliki poduzetnici, Jandroković je odgovorio da će trebati napraviti veliki balans između onog što država može učiniti i kako očuvati radna mjesta, zaštititi i velike i male kompanije.

“Ne mislim da će ispasti svi oni koji su važni za hrvatsko gospodarstvo, ali mislim da je korektnije da o tome govore predstavnici Vlade koji rade na tom paketu”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare