Čačić podržava referendum o pobačaju: Dosta je puzajuće talibanske okupacije!

Vijesti 16. svi 202211:47 > 12:097 komentara
Radimir Čačić
N1

Predsjednik Narodne stranke reformisti, Radimir Čačić, gostovao je u N1 studiju uživo, gdje je komentirao pravo na pobačaj i izmjenu zakona. Osvrnuo se i na izjave mađarskog premijera Viktora Orbana i poručio da ga ne treba potcjenjivati.

Na upit bi li podržao ljevicu i referendum o tome da pravo na pobačaj uđe u Ustav, kaže: “Apsolutno.”

“Mi ćemo se uključiti ako do toga dođe. Ustav to već danas garantira, samo se svjesno opstruira i ta ustavna norma se političkim aktivnostima i pritiscima derogira, pa rekao bih i poništava”, kazao je Čačić.

VEZANA VIJEST

Komentira je i tko to točno pritišće i stopira. “Agresivna manjina klerikalnih talibana. Ta agresivna manjina je očito ozbiljan segment glasačkog tijela HDZ-a i HDZ je taj koji to podnosi i trpi zbog tog dijela glasačkog tijela i tome se ne suprostavlja. Mi smo žrtve toga.”

Kaže da će podržati i uključiti se u referendum i da je dosta “puzajuće talibanske okupacije”. “Ne zanima nas što će Plenković kome zamjeriti, imamo komotnu poziciju.”

Osvrnuo se i na priziv savjesti pa naveo što bi ministar zdravstva trebao učiniti po tom pitanju.

“Ako mi plaćamo, a plaćamo, specijalizaciju ginekologa, najmanje što može učiniti ministar je dati nalog da nitko ne može za javni novac, novac građana RH, ići na specijalizaciju za ginekologiju da se sutra odbije raditi posao ginekologa”, naveo je.

Čačić kaže da je Ustavni sud bio jasan – da ne može biti zabrane pobačaja.

“Orban prljavo ucjenjuje”

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je govorio io nestašici hrane. Čačić kaže da mi u Hrvatskoj ne trebamo strahovati zbog nestašice hrane.

VEZANA VIJEST

“Vučić kao i obično igra svoju igru, stvara atmosferu, nudi sebe kao spasitelja. Mi nemamo tu problem, a nema ni Vučić”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na stanje u energetskom sektoru i embargo na rusku naftu, navodeći da “Orban kao i obično, prljavo ucjenjuje”.

“Ova priča o mađarskom moru i lukama je nešto što pokazuje koja je to vrsta i profil političara – gadno, zlobno, opasno. Ne treba to potcjenjivati”, kazao je Čačić.

Šef Reformista smatra da će Orban na kraju morati pristati na embargo na rusku naftu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar