Čačićeva zastupnica u Saboru bila suzdržana o Berošu: Na potezu je HDZ

Vijesti 02. lip 202113:22 > 13:42 1 komentar
N1

Glasanje o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu obilježio je suzdržan glas Natalije Martinčević, zastupnice Čačićevih Reformista, koji su dosad u Saboru podržavali Vladu.

“Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini”, rekla je Martinčević.

VEZANE VIJESTI

“Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ”, dodala je.

Komentirala je i Plenkovićev odnos prema medijima i novinarima.

“Vidim veliku nervozu koja nije primjerena, to nije dobro. Ta komunikacija s medijima mora biti pristojna i kulturna, to se očekuje od svih nas pa i premijera”, dodala je zastupnica Martinčević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare