Čakovec: U 2. krug sadašnji gradonačelnik i Ljerka Cividini s liste M. Posavca

Vijesti 16. svi 202123:14
Izvor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U drugom krugu lokalnih izbora u Čakovcu u borbi za dužnost gradonačelnika ulaze sadašnji gradonačelnik Stjepan Kovač, kandidat SDP-a, HSS-a, MDS-a, Laburista i Reformista i Ljerka Cividini iz koalicije nezavisne liste Matije Posavca, HNS-a, Demokrata, HSLS-a i HDSS-a.

Tijek događaja u cijeloj Hrvatskoj iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.
Tijek događaja u Zagrebu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Splitu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Rijeci iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Osijeku iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Nakon više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, Kovač je osvojio oko 40 posto, a Cividini oko 27 posto glasova birača.

Kovač je zahvalio biračima koji su izašli na birališta i glasali, zadovoljan što je odaziv bio nešto veći nego prije četiri godine.

„Vjerujem da bi u drugom krugu sigurno trebali pobijediti s obzirom na postotak. Nakon što dobijemo konačne rezultate, sjest ćemo i vidjeti, dovoljno vremena imamo da vidimo za koju strategiju se odlučiti i kako ćemo raditi”, rekao je Kovač.

Kandidatkinja Ljerka Cividini rekla je da su zadovoljni rezultatima te da se osjeća da građani žele promjenu. Dodala je da su kandidati s koalicijske liste željeli pokazati građanima da žele sposobne, a ne podobne ljude.

„Htjeli smo pokazati da želimo stručne, a ne poslušne ljude, da želimo promjene u gradu na koje će svi građani i Čakovčanci biti ponosni”, rekla je Cividini.

Kad je riječ o drugom izbornom krugu za dva tjedna, Cividini je rekla kako se nada da će kampanja biti drugačija.

„Vjerujem da će se dosadašnji gradonačelnik napokon ohrabriti na sučeljavanje i na razmjenu ideja, mišljenja i stavova, a naravno da ćemo mi korektno odraditi i borbu u drugom krugu”, istaknula je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar