Capak precizirao kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije

Vijesti 28. ožu 202313:39 1 komentar
N1/ Ivan Hrstić

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak odgovarao je na pitanje kad bi se službeno mogao proglasiti kraj pandemije koronavirusa.

“Vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca. Sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o kraju pandemije bit će u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi koja je oko 20. svibnja”, o mogućem kraju pandemije koronavirusa rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak, nakon predstavljanja Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

“Posljednji put, u siječnju, kad je zasjedao Odbor za hitna stanja, zaključak je bio da još uvijek ima puno oboljelih i puno umrlih”, dodao je Capak. Tada je prijetio i epidemijski val iz Kine. Još nije bilo vrijeme za proglašenje kraja pandemije koronavirusa, piše Dnevnik.hr.

“Ta pandemija onda je vezana uz određene organizacijske, gospodarske i ekonomske probleme, koje svakako treba što prije riješiti. Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi”, dodao je.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV je li izgledno da to bude u petom mjesecu, odgovorio je: “Ja mislim da je izgledno da to bude prije ovoga ljeta.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare