Carina jeftino prodaje čak 3.689 litara domaće rakije, ali pod strogim uvjetom

Vijesti 16. velj 202409:01 0 komentara
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Jesenas smo pisali kako je Područni carinski ured Zagreb putem javnog natječaja prodavao 427,80 litara prethodno zaplijenjene domaće rakije po cijeni od 427,80 eura, odnosno jednog eura po litri. Pažnju je tada privukla i napomena da su potencijalni kupci rakiju mogli određenog dana pregledati, ali ne i degustirati.

Područni carinski ured (PCU) u Osijeku objavio je ovih dana javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda također za zaplijenjenu robu, a čiji rok istječe danas. Među ponuđenom robom opet ima i rakije. I to puno.

Radi se o čak 3689,80 litara voćne rakije u rinfuzi jakosti 37 do 45 posto. Početna cijena za litru rakije iznosi 0,66 eura, a ukupno 2.435,26 eura.

Kupac rakije dužan je redestilirati je

Prodaja se obavlja po sistemu “viđeno – kupljeno” bez garancije uz obavezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave, a kupac se obvezuje redestilirati kupljenu rakiju i za to je dužan podnositi mjesečna izvješća nadležnom trošarinskom uredu.

Među ostalim, na javnoj prodaji zaplijenjene robe u CPU Osijek nude se, primjerice, četiri mobitela Google Pixel 6A, 899 maskica za mobitel, 400 karotnskih kutija hza mobitele i 200 zaštitnih stakala takođetr za mobitele, sve u vrijendosti 2.257,16 eura. Ili jedna rabljena i jedna nova profesionalna električna miješalica za tijesto, a obje ukupne vrijednosti 915,63 eura,

Na popisu robe koju je Carinski područni ured u Osijeku ponudio na javnoj dražbi, uočili smo i dva nova ventilatora Keno, dvije rabljene električne bušilice, jednu rabljenu kosilicu za travu, 24 komada grijača za pekarske peći i još desetke komada razne druge robe koju su carinski službenici oduzeli u upravnim postupcima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!