Carinski pas Arwen otkrio skrivenu i tajnu katakombu kod Bjelovara u kojoj je bilo ilegalno skladište

Vijesti 30. lis 202315:53 0 komentara
Carinska uprava

Carinici su uz pomoć posebno obučenog psa Arwena pronašli u skrivenoj podzemnoj prostoriji gotovo 1,3 tone duhana i opremu za obradu, izvještava Carina.

U tajnu katakombu ispod betonske ploče ulazilo se kroz otvor u toru za ovce skriven ispod slame. Da nije bilo psa, teško bi otkrili to ilegalno podzemno skladište duhana blizu Bjelovara.

Carinski službenici obavili su pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu muškarca otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima, kažu danas.

Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je 11 kartonskih kutija ispunjenih s oko 1,2 tone duhana u listu i osam plastičnih vreća sa 71 kilogramom sitno rezanog duhana.

Tu su bile i dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, kažu u Carinskoj upravi.

Protiv osumnjičenog podnijet će kaznenu prijavu zbog nedopuštene trgovine, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.000 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!