Čehok bez komentara na odluku Vrhovnog suda

Vijesti 23. tra 202115:57 0 komentara
Ivan Čehok
Luka Stanzl/PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u petak nije želio komentirati odluku Vrhovnog suda koji je potvrdio oslobađajući, a ukinuo osuđujući dio presude te zatražio novo suđenje zbog optužbi o pogodovanju tvrtkama Davora Patafte.

“Mislim da sam nedužan i oko ovih dviju točaka koje se vraćaju na ponovno suđenje i da ću to u ponovnom postupku i dokazati”, jedino je što je o presudi Vrhovnog suda kazao Čehok.

VEZANA VIJEST

U izjavi Hinu kazao je i da će “o svemu više reći njegova odvjetnica kad bude vrijeme”.

Vrhovni sud naložio je novo suđenje i Čehoku ukinuo osuđujući dio presude od dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama Davora Patafte koji je za poticanja na zlouporabu položaja ukinutom presudom bio osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Na djelomično uvjetnu kaznu od godine i pol ukinutom presudom zagrebačkog Županijskog suda osuđena je bila i članica uprave Pataftinih tvrtki Narcisa Huljev.

Vrhovni sud je utvrdio da je prvostupanjski sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je odbio dokazne prijedloge optuženika i ovlaštenog tužitelja bez ikakvog obrazloženja razloga odbijanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!