Čehok glavnog krivca za poraz na izborima vidi u – Facebook grupi

Vijesti 01. lip 202114:33 > 14:35
Ivan Čehok
Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Čehok izgubio je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Varaždina. Poraz nije očekivao, vjerovao je u novi mandat.

“Znao sam da će biti tijesno, ali bio sam siguran u pobjedu. Tako je kako je, val promjena koji se dogodio u cijeloj Hrvatskoj očigledno je zahvatio i Varaždin”, rekao je Čehok.

Profesor etike izgubio je poziciju gradonačelnika, ali sa svojom je listom prvi put ušao u Županijsku skupštinu, pa sada ima priliku sjediti u dva vijeća – gradskom i županijskom. Hoće li tu priliku, koja mu je zakonom omogućena, i iskoristiti, još ne zna.

VEZANA VIJEST

Sam priznaje da su mu presudili glasovi iz stambenih naselja s velikim zgradama, a sve zbog visokih cijena odvoza otpada, valjda najvišima u Hrvatskoj.

Zahvaljujući smeću, Varaždin je prvi put dobio jaku oporbu u vidu Facebook grupe Varaždinsko smeće. Grupa je iz prvotne rasprave o smeću, postala poligon za izražavanje svega čime su Varaždinci u svojem gradu nezadovoljni.

Iz grupe je pred izbore proizašla ozbiljna politička platforma Budimo grad, okupila veliki broj pristaša i izašla na izbore kao Kandidacijska lista grupe birača Dubravke Novak. Osvojili su četiri mjesta u Gradskom vijeću.

Kad je Dubravka Novak ispala iz daljnjeg natjecanja za gradonačelnicu, a njezina lista, kao najveće iznenađenje, dobila četiri mandata, iz tabora Budimo grad indirektno su pozivali birače da u drugom krugu glasaju za SDP.

Sve strane varaždinskih izbora smatraju da je ovo bila najprljavija kampanja dosad. Žale se na to iz Budimo grad i SDP-a, zbog medijske blokade, ali i Ivan Čehok je ljut.

“Sustavno su nas nazivali kriminalcima i lopovima i stalno to ponavljali. Bez ijednog jedinog dokaza”, rekao je Čehok Jutarnjem listu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar