“Cijepljeni preko reda pljunuli u lice onima koji se bore protiv epidemije”

Vijesti 14. velj 202111:42 > 20:45 0 komentara
Foto: N1

Bivši novinar i konzultant Sanjin Španović gostovao je u Točki na tjedan i govorio o slučajevima cijepljenja preko reda u Hrvatskoj.

Španović ljude koji su se cijepili preko reda naziva “običnim miševima koji su pokazali da nemaju morala i etike”.

“Na to sam reagirao u svojim statusima i to me zasmetalo. Kroz novinarsku karijeru i današnju karijeru u konzaltingu, shvatio sam da je to pitanje poštivanja sustava i stvaranje boljeg društva oko nas”, rekao je Španović.

Način na koji je postavljen sustav, kaže Španović, njemu je bio najveći okidač za burnu reakciju na njegovim društvenim mrežama.

“Zasmetala me Markotić. Najviše me zasmetalo što nije rekla kriva sam, pogriješila sam i krenula dalje. Nego je krenulo popovanje. Ako znaš da se netko drugi preko reda cijepio, onda ga prijavi”, kazao je.

Usprkos ozbiljnoj dijagnozi, kaže da mu  ne pada napamet cijepiti se preko reda.

“Imam 34 godine i transplantiranu jetru. Iamo sam akutno odbacivanje jetre. To je neugodno. Na visokoj si razini kortikosteroida. Ja nisam išao preko reda i ne pada mi na pamet da idem preko reda. Imamo čovjeka koji se poziva na svoj ratni invaliditet, ali kad putuje okolo tad ga ne smeta i imao čovjeka koji slučajno dođe do zubara i onda primi cjepivo”, ističe Španović.

Kaže da se prijavio svojoj obiteljskoj liječnici za cijepljenje.

“Miševi koji su se cijepili preko reda su pljunuli u lice onima koji se svakodnevno bore protiv epidemije. U Njemačkoj kad se šef Crvenog križa se cijepio preko reda, dobio je otkaz. U New Yorku se za takve stvari dobiva novčana kazna”, kazao je Španović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!