“Cjevovod je star 69 godina, ne mogu reći da neće biti još ovakvih situacija”

Vijesti 28. ruj 202109:11 > 10:38 0 komentara
N1

Jutros je opet pukla vodovodna cijev na području Trešnjevke, ista ona na raskrižju Selske i Baštijanove koja je pukla prije nekoliko dana. Naša reporterka Mirela Bačić ušla je u poplavljene prostorije škola u Selskoj ulici i tamo razgovarala sa zamjenikom gradonačelnika Lukom Korlaetom.

Korlaet je pojasnio da se u poplavljenom kompleksu nalaze Pučko otvoreno učilište, privatna ekonomska škola, sportska gimnazija, đački dom i stan domara.

VEZANE VIJESTI

“Prizemna etaža ovih prostorija je na nižoj koti od Selske ceste, zato je i poplavilo. Vatrogasci su već ispumpali glavninu vode, u prostorijama je bilo pola metra vode. Potom će Crveni križ isušivačima osušiti prostorije. Danas neće biti nastave, bit će online nastava za one koji će željeti i moći”, rekao je.

N1/Mirela Bačić

Zamjenik gradonačelnika kaže da je Grad Zagreb ponudio smještaj za učenike iz Đačkog doma, kao i domaru čiji je dom jako poplavljen.

“Sanacija zgrada u kojima se nalazimo, kao i onih poplavljenih nekoliko dana ranije, bit će pokriveni s police osiguranja koju Vodoopskrba i odvodnja ima potpisanu s jednim osiguravateljem”, govori.

Korlaet ističe da građani stvarno imaju razumijevanja za ovo što se događa jer znaju da je to naslijeđeno.

“Ovo u Selskoj je vod star 69 godina. To je stvarno infrastruktura koja se mora zamijeniti i radi se na tome. Nažalost, ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija. Infrastruktura je stara. Ovaj magistralni vod ide od Jadranskog mosta do predjela Sokolovac kod Svetog Duha. Napravljen je projekt zamjene tog magistralnog vodovoda”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba.

N1/Mirela Bačić

Podsjetimo, jutros je opet pukla cijev u Zagrebu, a kako je policija izvijestila, došlo je i do izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Do puknuća je došlo na raskrižju Selske i Baštijanove.

Dežurne službe odmah izašle na teren

Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Zagrebačkog Holdinga u utorak ujutro odmah su izašle na teren i rade na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti, na raskrižju s Baštijanovom ulicom.

Do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u zagrebačkom naselju Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je jutros oko 4,50 sati.

“Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se  izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom”, naveli su jutros na internetskim stranicama Vodoopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.

U slučaju obustave opskrbe vodom za pojedina područja, zbog potreba izvođenja radova, obavijest će biti postavljena na službenoj mrežnoj stranici www.vio.hr te su za navedenu mogućnost u pripravnosti i autocisterne, naveli su.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!