Čović Vidović o obilježavanju Dana Europe: “Pripremamo veliku proslavu, a slavit ćemo do sitnih sati”

Vijesti 08. svi 202414:27 0 komentara

Andrea Čović Vidović, zamjenica voditeljice predstavnika Europske komisije u Hrvatskoj gostovala je danas u N1 Studiju kod Igora Bobića, a govorila je o obilježavanju Dana Europe koje se obilježava sutra na Europskom trgu

“U suradnji s Uredom Europskog parlamenta i s nacionalnim partnerima kao i s veleposlanstvima država članica u Hrvatskoj organiziramo veliku proslavu na Europskom trgu te pozivamo sve da nam se pridruže s početkom u 12:30 sati, a slavit ćemo do sitnih sati. Krenut ćemo s kratkim europskim filmovima, a čak 14 država članica sudjeluje u ovom sadržajnom dijelu programa. Govorit ćemo i o deliberativnoj demokraciju odnosno o uključivanju građana u rad institucija i između izbora. Navečer za  mlađe pripremamo dva malena koncerta”, rekla je Čović Vidović.

Dodala je i kako ove godine obilježavaju i 20. obljetnicu ulaska 10 zemalja u članstvo.

“Naš europski tjedan je krenuo već  u ponedjeljak. Obilježili smo ulazak 10 država članica koje su se pridružili Uniji 2004. godine. Proširenje je jedno od velikih ako ne i najvećih uspjeha Europske Unije”, otkrila je.

Čović Vidović se osvrnula i na izlaznost građana na EU izbore.

“Komisiji je također važno vidjeti što veći izlaznost na izbore. Trend izlaznosti je uzlazan, a najnoviji podaci pokazuju da šest od 10 ljudi u Hrvatskoj, znači otprilike oko 60 posto smatra da su europski izbori važni. Također, čak 57 posto je kroz travanj izjavilo da bi izašlo na izbore”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!