Čovjeku u bolnici u Čakovcu dali krivu krvnu grupu

Vijesti 02. svi 202221:30
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu u subotu je pacijentu dana kriva transfuzija krvi, pacijent se trenutno osjeća dobro, a u u bolnici će se provesti izvanredni unutarnji nadzor, priopćili su u ponedjeljak iz te bolnice.

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice.

Pojasnili su da je doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta, transfuzijom dana drugom pacijentu, kojemu nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19,30 sati, a sat kasnije pacijent je dobio temperaturu. Radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja.

Iz čakovečke bolnice naglasili su kako dodatnih komplikacija nije bilo i da je pacijent stabilno.

Županijska bolnica u Čakovcu odmah je taj događaj prijavila Ministarstvu zdravstva, a ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović zatražio je očitovanje od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta te će se izvanredni unutarnji nadzor obaviti u četvrtak, 5. svibnja..

Šegović je potvrdio da pacijent nema nikakvih posljedica i da se osjeća dobro. Dodao je i da je, čim je dobio vijest o događaju, s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu.

U priopćenju se navodi i da pacijent ne želi da se s njegovim podacima izlazi u javnost.

„Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću“, naglasio je Šegović.

“U ovom trenutku najvažnije je da je  pacijent dobro”, rekao je i dodao kako će učiniti sve da se takve greške više ne ponavljaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar