Milanović najpopularniji političar, HDZ-u najniža potpora u posljednjoj godini

Vijesti 26. ruj 202219:55 2 komentara
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dnevnik Nove TV donosi mjesečno istraživanje za rujan 2022. Tema koja je okupirala javnost bila je afera Ina. Tu su naravno i dalje inflacija i rast cijena, ali i zdravstveni sustav kao tema od velike važnosti za naše građane.

HDZ je i dalje vodeći te ima podršku 28,1% sigurnih i vjerojatnih birača. Pad za HDZ u odnosu na prethodni mjesec nije značajan, ali je ovo među najnižim rejtinzima u posljednjih 12 mjeseci. SDP sa 13,2 posto i dalje drži drugu poziciju. Kao i prošli mjesec, treći je Most s 8,6 posto, a zatim Možemo s 8,4 posto potpore ispitanika. Domovinski pokret je i dalje stabilno na petoj poziciji s blagim rastom u odnosu na prethodni mjesec. Imaju 5,7 posto potpore.

Dnevnik Nove TV

HSU je na 3,3%, IDS na 3,2 %, Fokus na 2% a Radnička fronta na 1,8%. Ostale stranke su ispod 1,8%, a neodlučnih je ovaj mjesec 13,2%.

Dnevnik Nove TV

Smjer kojim zemlja ide

Što se tiče općeg dojma o smjeru kojim zemlja ide – i dalje je golem postotak onih koji misle da je pogrešan – njih 77 posto. 18 misli da je dobar, a ne zna 5 posto.

Ocjena rada Vlade je nešto niža i vratila se na istu razinu kao što je bila u lipnju i srpnju. Ne odobrava je 68 posto ispitanika. Odobrava 26 posto. Jasno definiran stav nema 6 posto ispitanih.

Dnevnik Nove TV

Podrška predsjedniku stabilna

Podrška radu Zorana Milanovića je i ovaj mjesec stabilna te njegov rad podržava 41%, a ne podržava 53% građana. Ni za ni protiv kad je o predsjedniku riječ je 6 posto ispitanika.

Zoran Milanović je i dalje s 51 posto na prvoj poziciji po pozitivnom dojmu.

Dnevnik Nove TV

Drugi je Tomislav Tomašević s 48%. Slijedi Božo Petrov, pozitivan dojam o njemu ima 40% birača. Iza njega je Ivan Penava o kojem pozitivan dojam ima 36% birača, te Andrej Plenković o kojem pozitivno misli 35% ispitanih.

Dnevnik Nove TV
Dnevnik Nove TV

Iako je školska godina tek počela, za najvažnije institucije u zemlji ocjene zaključujemo svakog mjeseca. Slabu trojku i dalje jedini ima predsjednik Milanović 2,74.

Vlada i Sabor i dalje imaju dvojke. Vlada u rujnu ima prosjek 2,29, a Sabor tek 1,99

Dnevnik Nove TV
Dnevnik Nove TV

Istraživanje je provedeno između 1. i 22. rujna na uzorku od 986 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog intervjua.
Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare