Crobarometar: Rad Vlade ne odobrava 66 posto birača, Milanović najpopularniji

Vijesti 25. lis 202220:16 0 komentara
Dnevnik Nove TV

U Dnevniku Nove TV objavljeno je redovito mjesečno istraživanje Crobarometar.

HDZ je i dalje vodeća stranka. Imaju potporu 28,4 posto sigurnih i vjerojatnih birača. Nema velikih promjena ni kod SDP-a. Kao i prošlog mjeseca na drugom je mjestu s 12,7 posto potpore. Treći je MOST s 8,9 posto, slijedi Možemo koje podržava 7,9 posto ispitanika. Na stabilnom petom mjestu sa 6,2 posto je Domovinski pokret koji drugi mjesec zaredom bilježi blagi rast potpore, donosi Dnevnik Nove TV.

Građani su i dalje dosta pesimistični, pa tako da zemlja ide u lošem smjeru misli njih 75 posto. Da je smjer u kojem zemlja ide dobar misli 19 posto, dok jasan stav nema 6 posto ispitanika.

Rad Vlade ne odobrava 66 posto birača, odobrava ga 26 posto birača. Niti odobrava niti ne odobrava je 8 posto ispitanih. Potpora predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću je stabilna. 40 posto ispitanih uglavnom odobrava njegov rad, dok 55 posto ne odobrava. 5 posto ispitanih nema jasno definiran stav.

Milanović najpopularniji

Zoran Milanović prvi je i po pozitivnom dojmu kod ispitanika. Tako o njemu misli 50 posto ispitanih, a 44 posto o Zoranu Milanoviću ima negativan dojam. Božo Petrov je drugi s 40 posto pozitivnog dojma, dok 45 posto o njemu misli negativno.

Tomislav Tomašević je na trećem mjestu. 39 posto ispitanih o njemu misli pozitivno, a 44 posto ima negativan dojam. Slijedi Ivan Penava s 37 posto pozitivnog dojma kod birača i 44 posto negativnog. Peti je Andrej Plenković kojeg 36 posto ispitanika doživljava pozitivno, a 50 posto negativno.

Među najveće probleme u zemlji građani ističu korupciju i kriminal na visokoj razini, zatim teme koje su povezane, a to su visoke cijene i inflacija, gospodarstvo te životni standard i niske plaće. Istraživanje je provedeno između 1. i 21. listopada na uzorku od 987 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!