Crowdfunding kampanjom do završetka biografije Velimira Zajeca

Vijesti 22. velj 202109:06
Sanjin Španović

Umjesto klasičnog dogovora s izdavačem, završetka knjige i prodaje na policama knjižara, nekadašnji novinar i TV voditelja, a danas vlasnik tvrtke za savjetovanja Sanjin Španović odlučio je biografiju Velimira Zajeca na kojoj radi proteklih dva mjeseca dovršiti i realizirati crowdfunding kampanjom.

Pokrenuo ju je ovog vikenda, a samo nakon nekoliko objava na svojim društvenim mrežama sakupio je preko 80 donacija vrijednosti veće od 30 000 kuna.

“Želio sam da publika kojoj se s tom knjigom i likom i dijelom Velimira Zajeca obraćam sudjeluje u njezinom stvaranju, bude dio nje, te da se dobije dodatni doživljaj knjige kroz razne nagrade. Već prvi dan dobio sam sjajne povratne reakcije, a svaka donacija mi je veliko povjerenje koje su mi ti ljudi dali i zato osim zahvalnosti osjećam veliku odgovornost da konačni proizvod bude iznimno kvalitetan i da ih ne razočara”, ispričao je Sanjin Španović.

Sanjin Španović

Za sve donatore koji će sudjelovati u akciji osim kupljene knjige pripremio je i brojne druge nagrade, ovisno o visini donacije. Tako će svima koji uplate bilo kakav iznos u knjizi objaviti njihovo ime kao jednog od četiri vrste donatora, te pokloniti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje u akciji. Osim toga za svakog je pripremio i posebnu, plavu ediciju pive Zlatni Medvjed, Pivovare Medvedgrad.

One koji uzmu najbogatiji paket čeka i posebna replika majice iz 1982. godine, kao i pozivnica na pretpremijeru knjige.

“Dakle, upravo oni koji su omogućili da završim knjigu će biti prvi koji će dobiti svoj primjerak, te se podružiti s glavnim likom knjige uz zanimljiv razgovor koji pripremamo u Pivovari Medvedgrad u Ilici”, objašnjava Španović.

Kada će biti gotov s knjigom ne želi prognozirati s obzirom na epidemiološke uvjete u Hrvatskoj, ali i u Grčkoj.

“Dosad sam obavio 20-ak dugih razgovora s raznim sugovornica iz nekoliko faza Zajecovog života, a planiram sigurno još njih toliko intervjuirati. Među njima su i oni koji su povezani s njegovom karijerom u Panathinaikosu, tako da ću morati otići na par dana i u Atenu susresti i te ljude. To mi je između ostalog omogućila ova kampanja jer sad imam sredstva za put i smještaj u Atenu”, kaže Sanjin Španović.

Sanjin Španović

Na ideju o knjizi o Velimiru Zajecu došao je sasvim slučajno u razgovoru s njegovim ponajboljim prijateljem Milanom Šulentićem.

“On mi je uvijek pričao neke scene iz Zajecove karijere jer su od 1982. njih dvojica nerazdvojni. Tako sam pomislio da bi se od njegovog života mogao napraviti dobar bestseller i u dogovoru s njime sam krenuo u taj pothvat. Izvukao sam brojnu arhivu, tragao za raznim sugovornicima i već dosad imam izuzetno puno nepoznatog sadržaja o Zajecu”, govori Sanjin Španović.

U kampanji možete sudjelovati na stranici https://gogetfunding.com/zajec/, a kroz dan, dva Španović najavljuje i posebnu stranicu o Zajecu na kojoj će se moći pratiti proces završetka knjige, čitati njegovi blogovi o radu na knjizi i brojni drugi sadržaji.

Komentari

Vaš komentar