Velika oluja poharala Hrvatsku: Razoren kamp u Istri, krov pao na aute u Zagrebu

Vijesti 21. srp 202315:49 > 21:33 0 komentara
Matija Habljak/Pixsell

Hrvatsku je poharala nova oluja. Snažno nevrijeme koje je čupalo stabla je prošlo kroz Istru i Kvarner, preko Zagreba do istoka Hrvatske. U auto kampu u Novigradu je ozlijeđena jedna osoba. U kampu u Novigradu je najmanje 5 ozlijeđenih, dok je jedna osoba nestala u Poreču.

Jako nevrijeme prošlo je kroz Zagreb, pala je obilna kiša, opet je grmilo i sijevalo, a snažan vjetar kidao je grane drveća koje su zakrčile ulice. U Zagrebu je snažan vjetar srušio krov na automobile, a vatrogasne intervencije odvijaju se diljem grada.

Josip Regović/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više od 300 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Vlak Zagreb – Duga Resa zapeo je zbog oluje kod Hrvatskog Leskovca, putnici kažu da su stabla pala na prugu ispred i iza njega. Bus ne dolazi. Iz Zagreba je krenuo u 16:35.

Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, ispumpavanja, kvarove na električnim i telekomunikacijskim vodovima te veću količinu vode na cestama. Obaviještene su sve nadležne službe, koje su upućene na teren, objavila je civilna zaštita.

Najmanje petero ozlijeđenih, jedna osoba nestala u Istri

Snažno nevrijeme zahvatilo je u petak oko 16 sati šire riječko područje te je vjetar srušio mnogo stabala i grana, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica.

Dizalica se srušila pokraj broda koji se nalazio na terminalu. Prema prvim informacijama s terena, stabla su se rušila na prometnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik, oštećen je krov Osnovne škole Srdoči.

Županijski centri 112 Pazin i Rijeka zaprimili su nekoliko desetaka dojava o posljedicama jačeg nevremena, a većinom su se odnosile na srušena stabla, električne stupove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na cesti.

Prema trenutnim informacijama jedna osoba ozlijeđena je u Novigradu.

“Županijski centar 112 Pazin i Rijeka zaprimili nekoliko desetaka dojava o posljedicama jačeg nevremena. Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, električne stupove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na cesti”, objavila je Civilna zaštita.

Upozorenje je poslala i Hrvatska gorska služba spašavanja. “Upozoravamo na predstojeće nevrijeme koje je prognozirano područje Središnje Hrvatske I Istre. Očekuje se jaki pljusak, moguće grmljavinsko nevrijeme, te vrlo jak vjetar. Imajte na umu da ove vremenske uvjete mogu pratiti ekstremni fenomeni kao što su bujične poplave.”

Zoran Aragović
Željko Popadić
Zoran Aragović
Sendi Smoljo

Nova jaka olujna ćelija stigla je preko Italije. Talijanski mediji javljaju o posljedicama snažne oluje koja je pogodila sjeverni dio Lombardije.

Društvene mreže preplavile su fotografije tuče veličine teniskih loptica, a na sjeveroistoku Milana snimljen je manji tornado.

Oluja i na istoku zemlje

Vukovarsko-srijemska policija navodi da je zbog pada stabla na cestu zatvorena državna cesta D55 Županja-Vinkovci na dionici od Županje do Gradišta.

Također, zbog pada dalekovoda na cestu zatvorena je i državna cesta D-46 na dionici između Ilače i Tovarnika.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije navode kako je uslijed nestanka električne energije došlo do problema u vodoopskrbi za korisnike u dijelu županjske Posavine te u Tovarniku i Ilači.

Vodoopskrba u svim naseljima u kojima je trenutno otežana ili je nema bit će normalizirana nakon što se normalizira opskrba električnom energijom, poručuju iz tog distributera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!