Čulinović Čaić: Nikad nas nije bilo više i spremni smo na štrajk!

Vijesti 14. velj 202419:10 1 komentar

Šefica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić gostovala je u Newsroomu kod Domagoja Novokmeta gdje je govorila o plaćama liječnika.

“89% naših članova spremno je za štrajk u slučaju da ministar Beroš ne shvati ozbiljno probleme s kojima se suočavamo,” kaže šefica Hrvatskog liječničkog sindikata Čulinović Čaić .

“Prvi korak su koeficijenti, ali nakon toga mi moramo razgovarati i o drugim stvarima. Prošle godine više od 150 liječnika napustilo je zemlju”, dodaje.

Odgovarajući na tvrdnje premijera da su liječnici najbolje plaćeni u zemlji, Čulinović Čaić kaže: “Hrvatski liječnici odrađuju 3 milijuna prekovremenih sati svake godine, ako se već uspoređujemo i ako se iznose rekordne plaće. Koliko bi po ministru trebao zaraditi liječnik koji u jednom mjesecu odradi radnih sati za dva mjeseca?”

Šefica Liječničkog sindikata nudi i protuargument:” Uspoređivati s mogu samo osnovne plaće. Ja sam specijalist i subspecijalist, magistrica znanosti s 35 godina staža. Moj sat rada država plaća 13 eura!”

Tvrdi i da ministar iznosi krive brojke o broju članova sindikata: “Toliko malo kao što on tvrdi nije nas bilo čak ni kad smo se počeli organizirati. Sada nas je puno više i svakodnevno sve više kolega pristupa sindikatima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare