Čuraj: Milanović nije ovoliko napadao Karamarka, izgleda da mu je on bio bolji

Vijesti 27. tra 202213:54 > 13:55 1 komentar
N1

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, ujedno i HDZ-ov partner u vladajućoj većini, bio je gost N1 Studija uživo, gdje je komentirao rekonstrukciju Vlade, kao i sukobe između Vlade i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Čuraj je potvrdio da je predsjednik Vlade Andrej Plenković koalicijske partnere izvijestio o imenima koja će danas biti predstavljena na koalicijskom sastanku u sklopu rekonstrukcije Vlade, te da su ta imena na tragu dosadašnjih medijskih napisa u ozbiljnijim medijima.

“Zadovoljan sam, na političku funkciju biramo one koji imaju političkog iskustva”, rekao je pa dodao da je kolega Marin Piletić u Saboru, a bio je i biran za čelo grada dva puta.

vezana vijest

“Zna osnovne postulate politike. Za Davora Filipovića je ista stvar. Već se kandidirao za kandidata za gradonačelnika Zagreba i da postoji nešto sporno sigurno bi se do sada pojavilo u medijima”, smatra Čuraj.

Što se tiče novog ministra Ivana Paladine koji je zamijenio Darka Horvata, ocijenio je da sigurno nije najsretnija situacija jer se piše više o novom minsitru nego onome što on radi.

“To treba što prije razriješiti, a ne da stalno nešto novo izlazi”, kazao je.

Poručio je da neće blokirati niti jedan premijerov prijedlog u sklopu rekonstrukcije Vlade. “Dajemo premijeru da izabire svoje suradnike, a nama to da samo obrazloži”, rekao je.

Za Milanovića sam glasao, ali ovo sada je nečuveno

Komentirajući najavu predsjednika RH Zorana Milanovića da će blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO ako se ne osigura izmjena izbornog zakona u BiH, kazao je:

vezana vijest

“Ovaj dio sada što je bio je doista nečuven. Moramo znati da se vanjsko-politički odnosi rješavaju tihom diplomacijom. To se dogovara iza zatvorenih vrata, a ne preko medija. Ovo je otišlo u jednu fazu izvlačenja na čistac, tko je tu veći zaštitnik, tko se predomislio i tako dalje. Ali mora se tu paziti s izjavama jer nisi bilo tko i to se promatra.”

Rekao je i da ne bi odbio sudjelovati u protokolu u kojem bi bio Zoran Milanović, a na pitanje bi li ga on sam zvao negdje odgovara:

“Ne znam koliko je pametno ovo reći, ali on je predsjednik za kojeg sam glasao i svojedobno i agitirao. Sada nakon ovog ne znam što bih rekao. Po ovoj retorici ispada da je njemu Tomislav Karamarko puno bolji kao predsjednik HDZ-a nego Plenković. Nama recimo nije. Mi s takvim HDZ-om ne bismo koalirali, a on nije imao niti približan vokabular vezano uz tadašnjeg predsjednika HDZ-a.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare