Damir Vanđelić otkrio ime svoje nove stranke

Vijesti 02. pro 202311:29 0 komentara

Damir Vanđelić predstavio je na konferenciji za novinare naziv svoje nove stranke.

U povodu osnivačke skupštine stranke Vanđelić i izabrano vodstvo predstavili su plan i program stranke koja će nositi ime – Republika.

Vanđelić je otkrio kako Republika predstavlja platformu za sve one koji teže promjeni na bolje, koji žele da država bude prijatelj svih skupina društva. “Naša misija je stvaranje Hrvatske koja potiče ostanak i razvoj njenih građana. Smatramo ključnim okupiti sposobne i poštene ljude u borbi za bolje sutra. U našem fokusu je ekonomski oporavak, borba protiv korupcije, te unapređenje javnog zdravstva i školstva, jer to su razlozi zbog kojih je iz naše države proteklih desetljeća iselilo gotovo pola milijuna Hrvata“, poručio je.

U planu stranke Republika je povećanje neto plaća za 50% u mandatu od četiri godine, poboljšanje produktivnosti, smanjenje troškova, reforma poreznog i pravosudnog sustava te državne uprave.

Potpredsjednica Republike Vesna Škare Ožbolt najavila je da će njihova stranka u dvije godine svu imovinu koja još glasi na stare socijalističke institute upisati na Republiku Hrvatsku i osnovati državni nekretninski fond iz kojeg će novac uplaćivati u mirovinske fondove, a hrvatsku zemlju neće prodavati već će ju davati u dugoročne koncesije.

Potpredsjednica Republike Gordana Deranja kaže da je gospodarski program stranke isključivo fokusiran ka jednom cilju, a to je rast produktivnosti i konkurentnosti, jačanje izvoza i investicije.

Vanđelić nije htio govoriti o potencijalnim koalicija, ali je otkrio s kim ne želi.  “Već smo obavili dosta razgovora i znamo tko nam može biti partner. Koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir, a razgovori s Markom Jelićem se nastavljaju, rekao je.

U javnosti se već dugo nagađa o tome hoće li Damir Vanđelić krenuti u političku utrku. I on sam je dugo vremena je najavljivao da bi se to zaista i moglo dogoditi pa je tako i prilikom jednog od gostovanja na N1 otkrio kako je otvoren za suradnju i s lijevima i s desnima, pod uvjetom da pristaju na borbu protiv korupcije.

“Država ima preveliki utjecaj na poduzetnike i gospodarstvo, skoro 50 posto ekonomije je vezano državom. Država ubire novac kroz poreze i onda ih dijeli nekim svojim… To nisu socijalističke nego komunističke mjere, krpate rupe. Razgovaramo sa svim strankama”, rekao je tada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!