Skupština Dinama protekla u kaosu, Mamićeva struja srušila kvorum

Vijesti 09. ožu 202316:48 > 21:06 2 komentara
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U četvrtak u 18 sati u Zagrebu je počela povijesna sjednice Skupštine kluba Dinama na kojoj su se za prevlast borili struja naklonjena Mirku Barišiću i struja naklonjena Zdravku Mamiću. No, nešto prije 20 sati, Damir Zorić i suradnici, tzv. mamićeva struja napustila je skupštinu te je srušen kvorum.

Što se dogodilo na skupštini?

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo na kojoj se odlučivalo o novim članovima Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, ali je nakon dva sata sjednica prekinuta jer su 33 člana skupštine sklona Zdarvku Mamiću napustila sjednicu.

Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je 41 nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvorum.

“Gospodo, nemamo kvorum, on je 41. Ako nemamo kvorum ne možemo donositi druge odluke. Kvorum je srušen. Vidjet ćemo kada će biti nova skupština, za dva, tri, šest mjeseci. Klubom i dalje upravlja Uprava i predsjednik kluba”, rekao je Barišić.

Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsjednik kluba. U postojećoj Upravi su Vlatka Peras i Dario Šimić. S dosadašnjim članom Uprave Krešimirom Antolićem je potpisan sporazumni raskid ugovora, koji je u srijedu postao pravovaljan, dok je druga članica Uprave, Amra Peternel smijenjena.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare