Malenica uoči nastavka pregovora: “Treba biti racionalan i realan”

Vijesti 12. srp 202309:56 > 11:39 0 komentara
N1

Predstavnici Sindikata državnih službenika i namještenika trebali bi se danas u 15 sati sastati s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom. Štrajkaju već 38 dana, što je najdulji štrajk u povijesti Hrvatske.

Traže povećanje plaća za 400 eura. Kako u pregovorima do sada nije bilo pomaka, Sindikat razmatra mogućnost da pravosudni službenici prestanu rješavati i hitne sudske predmete.

Pritom, Hrvatska udruga sudaca najavljuje i tužbu u Strasbourgu protiv Vlade jer, kažu, ignorira štrajkaše i dovodi sudove u blokadu. Zatražili smo komentar resornog ministra.

“Ne ignoriramo štrajkaše, povećali smo plaće u pravosuđu i rast će i u drugom koraku, početkom sljedeće godine”, rekao je jutros u razgovoru s Ivom Puljić Šego ministar Malenica.

Učinili smo sve da se povećaju plaće, imamo kontinuitet rasta plaća u pravosuđu, ponavlja, i dodaje da “treba biti racionalan i realan”.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN RH) pokrenuo je 5. lipnja štrajk radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova, državnih službenika i namještenika zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!