Danas unutarstranački izbori u HDZ-u

Vijesti 17. lis 202107:55 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Članovi HDZ-a danas na unutarstranačkim izborima biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a.

Redoviti unutarstranački izbori održavaju se sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 12. srpnja 2021.

Više od 200 tisuća članova stranke će po načelu jedan član – jedan glas na 567 biračkih mjesta birati predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, kažu iz stranke. Ukupno se natječe 658 kandidata.

U Gradu Zagrebu izbori se provode za predsjednike i potpredsjednike zagrebačke organizacije stranke te organizacija 17 gradskih četvrti.

Najviše biračkih mjesta ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 56, a najmanje u Požeško-slavonskoj županiji – deset, jer imaju i najmanje organizacija. U gradu Zagreb je 17 biračkih mjesta.

Unutarstranački izbori se, sukladno epidemiološkim mjerama, održavaju od 8 do 19 sati. Drugi krug stranačkih izbora, ondje gdje bude trebalo, održat će se 24. listopada.

U skladu sa Statutom HDZ-a lokalne organizacije stranke do županijske razine moraju održati izbore u roku od šest mjeseci od lokalnih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!