Umirovljenik s pola milijarde kuna na računu još jučer pušten iz Remetinca

Vijesti 30. kol 202210:55
Slavko Midzor/PIXSELL

Pet osoba koje se sumnjiči za malverzacije u Ini teške milijardu kuna, u nedjelju je pritvoreno, a prvi od njih Remetinec je napustio već jučer.

Riječ je o Dani Škugoru, najbogatijem hrvatskom umirovljeniku koji je na računu imao oko 500 milijuna kuna.

Dane Škugor još je jučer pušten iz istražnog zatvora, potvrdio je za N1 glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Ranije se nagađalo da će Škugor stariji danas biti pušten na slobodu.

VEZANE VIJESTI

Razlog njegovog ekspresnog izlaska iz Remetinca je to što mu je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a ti svjedoci su njegova supruga i snaha, što znači da su privilegirani svjedoci koji su iskoristili svoje pravo na blagodat nesvjedočenja.

Samim tim prestaju razlozi za njegov daljnji boravak u Remetincu pa bi on tijekom dana trebao biti pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode, piše Večernji list.

Njegovim stopama bi uskoro mogla i Marija Ratkić kojoj je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. No kako je odmah podnijela ostavku, ni za nju više nema zakonskih razloga za ostanak u istražnom zatvoru pa će iz Remetinca izaći čim se ostavka upiše u sudski registar što će vjerojatno biti za koji dan.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.