Filipović o optužbama Nacionala: “Sve je laž!”

Vijesti 06. ruj 202212:014 komentara
Izvor: N1

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog je tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku. No, tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da je Filipović lagao.

Kako navodi tjednik, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

VEZANA VIJEST

“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Nacionalov pravosudni izvor.

Filipović demantira Nacional

O napisima Nacionala oglasio se sam Filipović koji tvrdi da su sve optužbe u Nacionalnu – laž.

“Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je bila objava da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo”, kazao je Filipović.

“Slikali su me s leđa kako ulazim u more pa su komentirali moje kupaće gaćice”, rekao je.

Demantirao je natpise Nacionala da je bio u telefonskoj komunikaciji s uhićenim Škugorom. “Na pitanje jesam li ikad telefonski razgovarao sa Škugorom rekao sam da nisam, da nikad nisam razmijenio poruku s njim, da nemam njegov broj i da ga poznajem površno”, dodao je.

“Nikad nisam razmijenio poruku sa Škugorom”

Kaže da je on u Ini imenovan dva mjeseca nakon potpisivanja spornog ugovora pa ne može biti vezan uz ovaj događaj. “Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u koruptivnu aferu s kojom nema veze.”

VEZANA VIJEST

“Tražimo odgovornost cijele uprave Ine. U Ini je najveći dioničar MOL. U ovoj priči nitko ne spominje one koji vode glavnu riječ, a to su Mađari. Sutra imam razgovor s mađarskom stranom, o svemu ću vas izvijestiti”, kazao je.

Kaže da nikad nije tužio nijedan medij pa neće ni Nacional. “Nikad nisam s tim čovjekom razgovarao telefonski.”

“Sutra je razgovor gdje dolaze predstavnici MOL-a. Ovakav način upravljanja na dalje nije više moguć. Mislim da je svima u intersu odgovorne u ovom procesu zamijeniti”, kazao je ministar.

“Sve što se događalo vezanu za Inu, događalo se prije mog dolaska”, naglasio je.

“Zna se dogoditi da se kroz tjednik provlači još jedna laž, da sam bio predjednik Nadzornog odbora, što nisam bio, a drugo je biti član. Predsjednik ima puno veću i odgovornost i naknadu”, kazao je.

“Još jednom ću ponoviti – nikad nisam s tim čovjekom razgovarao telefonski, ali nikad”, dodao je ministar.

Nove cijene goriva

Ministar Filipović je iznio i nove cijene goriva. “Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva, benzin će pojeftiniti za 57 lipa i nova će cijena biti 10,62 kn, dizel poskupjeti za 54 lipe i nova će cijena biti 12,89 kn, a fiksirat ćemo cijenu plavog dizela na 8,49 kn.”

Govoreći o energetskom paketu mjera, ministar je kazao da će detalje prezentirati premijer Andrej Plenković. “Ovim paketom ćemo pomoći svim sugrađanima, poduzetnicima, svim koji su posebno ugroženi, bolnice, škole i vrtići neće biti u situaciji da neće moći plaćati”, rekao je Filipović, dodajući da je to poruka da Vlada čvrsto stoji uz svoje sugrađane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar