Dea Redžić: Ne trebamo pričati o Mamiću nego tko mu je pomogao da napravi sve to

Vijesti 20. lip 202221:37 3 komentara
N1

Dea Redžić, urednica Premium izdanja Večernjeg lista, komentirala je u Newsnightu najnoviji istup Zdravka Mamića u kojem je govorio o korupciji u pravosuđu.

Kazala je da je teško procijeniti kako će se dalje razvijati ova situacija.

“Upozoravam već duži niz godina da sudimo Zdravka Mamića i njegove suradnike za kaznena djela iz 2005., 2006., a neka možda i ranije. Za cijeli spis protiv Zdravka Mamić bila je potrebna cijela jedna prostorija, užasno je opsežna dokumentacija. No, četiri godine od pravomoćnih presuda u zatvoru je samo Milan Pernar, tako da nemam neko veliko očekivanje”, kazala je Redžić, dodajući da nije niti ključna stvar hoće li Mamić izdržavati kaznu u Hrvatsku.

VEZANA VIJEST

“Voljela bih da se ukaže na to da osim pravosuđa, koje je trenutno jedan od najvećih problema u Hrvatskoj, zapravo je sport najneuredniji resor. Imamo zakon koji nije primjenjiv jer je neusklađen sa svim ostalim zakonima”, istaknula je Redžić.

Umjesto da se o Mamiću nastavi pričati kao o nekom pop fenomenu, smatra Redžić, trebalo bi početi govoriti pravim problemima.

“Tko je njemu pomogao da napravi ono što je sud presudio da je napravio? Tu je cijeli set političkih pa i medijskih usluga koje je dobivao od ljudi koje je zadužio”, obrazložila je.

Na pitanje misli li da Mamić još uvijek ima veze s Dinamom i hrvatskim nogometom, Redžić je kazala:

“Mislim da ima veze s Dinamom, ali u HNS-u već duže vrijeme prevladava jedna struja, odnosno krilo jedne stranke – HDZ-a, a njima ne odgovara da on bude u nogometnom savezu i to će tako i biti.”

Podsjetila je da protiv Mamića postoje tri optužnice.

“Ne smijemo zaboraviti da tek treba početi postupak za drugu optužnicu koja je za njega najgora jer se u njoj spominju i njegov sin i obitelj. To je nešto što ne može biti niti Zdravku Mamiću ista stvar jer postoji mogućnost da nakon njega i brata bude optužen na zatvorsku kaznu i njegov sin”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare