Dekanić: Trebaju nam investicije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vijesti 04. lip 202114:01 0 komentara
damir dekanić
N1

Novoizabrani vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (HDZ), poručio je u petak, nakon primopredaje vlasti kako želi napraviti iskorak u razvoju županije, posebice u dijelu rada županijske uprave i tvrtki u vlasništvu županije koji se odnosi na privlačenje investicija.

Dodao je kako očekuje da za njegovog mandata Vukovarsko-srijemska županija napustiti skupinu najnerazvijeniih hrvatskih županija.

“U slijedećem razdoblju od tri, četiri mjeseca, nakon analize svega što se radimo, očekujem od pročelnika i ravnatelja županijskih ustanova i tvrtki da mi, kada to zatražim, stave mandate na raspolaganje. Promejna će biti i one će biti postepene”, najavio je župan Dekanić.

Kazao je kako želi napraviti iskorak posebice u dijelu rada županijske uprave i tvrtki u vlasništvu županije koji se odnosi na privlačenje investicija.

“Nisam zadovoljan time kako se do sada radilo u tom području i tu želim napraviti iskorak, smanjiti na najmanju moguću mjeru administraciju i ubrzati procese u tom smislu”, najavio je Dekanić.

Dosadašnji vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji se na toj poziciji nalazio proteklih 16 godina, čestitao je Damiru Dekaniću na izborenom mandatu novog župana rekavši kako se nada da će novi župan nastaviti projekte koje je započela prošla županijska vlast.

“Mislim da smo dobro radili svoj posao. Pokrenuli smo mnoge projekte, privukli značajna sredstva iz domaćih i EU fondova, sve u korist građana Vukovarsko-srijemske županije. Na novom županu je da to nastavi i još više poboljša životni standard građana Vukovarsko-srijemske županije”, poručio je Galić.

U drugom krugu lokalih izbora, HDZ-ov Damir Dekanić pobijedio je nezavisnog Josipa Dabru, bivšeg člana HDZ-a i vukovarsko-srijemskog dožupana čime je HDZ zadržao vlast u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a većinu će, kako je najavljeno, imati i u Županijskoj skupštini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!