Detaljno obrazloženje presude: Evo zašto su zaštitar i bivši policajac oslobođeni krivnje za ubojstvo u noćnom klubu

Crna kronika 12. sij 202416:02 0 komentara
Kristijan Knego je sa suda izašao slobodan/N1

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu objasnilo je zašto je oslobodilo krivnje zaštitara Kristijana Knegu i bivšeg policajca Doriana Mrakovića koje je tužiteljstvo teretilo za ubojstvo Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz u travnju prošle godine.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Knego namjerno ubio Sablju i to pištoljem kojeg mu je dodao Marković. Sabljo se, stajalo je u optužnici, čak branio od Knege koji ga je na kraju ubio.

Evo što je zaključio sud

“Istraga je trajala šest mjeseci. Provedeni su svi dokazi, a imali smo i snimku. Vidjelo se cijelo ponašanje Tomislava Sablje. U prvotnoj optužnici tužiteljstvo je tvrdilo da je Kristijan Knego pozvao prijatelje da izazovu sukob pa da on u tom metežu ubije Sablju. Nakon što smo proveli sve dokaze na raspravi tužiteljstvo je promijenilo optužnicu, ali je opet okrivljenima na teret stavilo namjeru da ubiju Sablju”, podsjetila je sutkinja Tamara Pleše koja je predsjedala sudskim vijećem.

Citirala je iskaze svjedoka koji su opisivali Sabljino ponašanje te noći. Sabljo je bio pijan, pokušavao je ući u VIP dio i prijetilo je da će napraviti veliki nered u klubu. Svi su ga pokušavali umiriti i redari i vlasnik i dio gostiju.

Sabljo je prijetio svima

“Sabljo je izgledao kao da je poludio. Vikao je da će pucati”, izjavljivali su. Bliski prijatelj Tomislava Sablje potvrdio je kako Knego kada je prvi put prišao Sablji nije imao oružje u rukama. Sabljo mu je bio okrenut leđima.

“Sve je zabilježio i video nadzor u klubu”, dodala je sutkinja, naglasivši kako je Knego sve to naveo i u svojoj obrani.

“Kad je Knego tražio Sablju da se smiri ovaj mu je uzvratio ‘Što ti hoćeš, p…. ti materina’. Knego je tek tada izvukao pištolj i to, kako je rekao, samo zato što je Sabljin prijatelj imao revolver”, navela je sutkinja.

Ne može se osudit nedužne

Knego je prvi hitac ispalio kada je Sabljo oružje uperio u njega. ” Već prvi hitac bio je smrtonosan za Sablju, pa ostala tri hica nisu pravno relevantna. Knego nije mogao ciljati nevitalne dijelove tijela jer se sve događalo u klubu na uskom prostoru. Život mu je bio ugrožen, a to što je ispalio četiri hica vještakinja je opisala kao osjećaj straha. Nakon svega je razvio i PTSP”, kazala je.

Budući da Knego nije ubio, Dorian Marković mu nije mogao pomoći, pojasnila je zašto je oslobođen drugookrivljeni u ovom slučaju.

“Na žalost ljudski život je izgubljen ali sud ne može kazniti bilo koga i pod svaku cijenu, već samo počinitelje”, zaključila je. Tužiteljstvo je već najavilo žalbu, dok je obrana izrazila zadovoljstvo ovom presudom. I Knego i Mraković odmah su pušteni iz istražnog zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!